Dyskuje nt. inwestycji na Maślickiej 166a we Wrocławiu, realizowanej przez Simbud sp.z.o.o.
Nie jesteś zalogowany na forum.
Witam, forum zostało założone przez przyszłego mieszkańca, w celu wspólnej wymiany informacji nt. inwestycji prowadzonej przez Simbud sp. z.o.o. na Maślickiej 166a we Wrocławiu. Z moich obserwacji wynika, że realizacja inwestycji mocno się opóźnia. Może ktoś posiada jakieś szczegółowe informacje na ten temat? Pozdrawiam i zapraszam do wymiany zdań, informacji. Razem nam (przyszłym mieszańcom) będzie raźniej!
Witam! Wg mnie również realizacja inwestycji jest mocno opóźniona. Jester po rozmowie z Panem Piotrem, który zapewnia, że finał będzie nieco odbiegał Od założonego planu ale nie znacznie A ja natomiast jestem pełna obaw
Z innego źródła niż Pan Piotr pozyskałem informację, że planowany termin oddania budynku, to wiosna 2018 r. Jakiś czas temu Pan Piotr miał problem z zapłatą za (chyba) materiały budowlane i "siedział" na nim komornik. Sprawa jednak szybko się wyjaśniła, a ten niewielki dług został spłacony - pewnie z czymś się nie dogadał ze sprzedawcą Niemniej jednak Pan Piotr ma ewidentny problem ze środkami finansowymi na realizowanie budowy. Miejmy nadzieję, że wszystko dobrze się skończy
hej wszystkim
Zastanawialiśmy się nad kupnem 4 miesiące temu, ale się nie zdecydowaliśmy. Często przechodzę obok to nie widzę żadnego postępu od tamtego czasu. Były tylko jakieś okna na dole i teraz tak samo. Rozglądam się za innymi mieszkaniami to umowy rezerwacyjne 2-5 tyś. Pozdrawiam
"Postęp" robót na budowie jest niestety niepokojący. Próbowałam zorientować się w wcześniej prowadzonych realizacjach p. Piotra. Zostały zrealizowane ale czy były one terminowe, czy z poślizgiem, tego nie wiem. Jesteśmy finansowo zdecydowanie bardziej zaangażowani w tej budowie (dodatkowo zabezpieczyłam się umową notarialną), zbliża się kolejny termin wpłaty, nad którym się mocno zastanawiam. Przeleję chyba kolejne środki w terminie późniejszym, jak zobaczę jakikolwiek postęp. Wg. informacji p. Piotra do końca października mają być wstawione okna i realizowane tynki. Jeśli będę widziała ruch w tym kierunku to będę kontynuowała spłatę. Jednak tempo budowy bardzo mocno mnie niepokoi. Podejrzewam brak środków (ma niesprzedane trzy duże mieszkania - 80, 105, 120 m2 + kawalerka, = tj. ponad 1,2 mln zł.).
Sama lokalizacja uważam, że bardzo fajna. Brak opłaty rezerwacyjnej, typowej dla innych deweloperów, to też plus. Ale realne zakończenie wiosną i zasiedlenie w 2018 r. to bardzo optymistyczny termin. Ze względu na znaczne moje zaangażowanie muszę czekać, w ostatecznym rozrachunku będę mogła wykorzystać zapisy z umowy notarialnej.
Swego czasu doszukałem się w internecie, że inwestycje Pana Piotra oddawane raczej były po terminie - ale zawsze oddawane. Działał on wtedy pod inną spółką -bodajże "Deka", wraz z Panem Witoldem Sadowskim. Teraz działa sam. Aktualnie Pan Piotr pracuje również nad budynkiem usługowym na Życzliwej - jako wykonawca dla inwestora "3S sp. z o.o." Ciekaw jestem na jakim etapie jest tamta budowa. Domyślam się, że jest ona dla Pana Piotr priorytetem, gdyż zapewne gonią go terminy związane z karami umownymi. Choć prac na zewnątrz budynku raczej nie widać, mnie osobiście zaskoczyła robota wewnątrz budynku. Na parterze zostały położone ściany działowe oraz poprowadzona elektryka. Na pierwszym piętrze też już coś ruszyło.
Pani Katarzyno, a jaką umowę zawierała Pani, że zbliża się kolejna rata? Mi Pan Piotr proponuje różne profity w przypadku dodatkowej wpłaty, ale... waham się trochę.
Witam przyszłych sąsiadów Ja też jestem w trakcie kupna mieszkania - daliśmy już większą część wartości i ostatnio byliśmy na budowie, aby ustalić ustawienie ścian - nie chcieliśmy jednej z nich. Pytaliśmy o termin oddania, ale p. Piotr bardzo dyplomatycznie wymigał się od odpowiedzi... Podejrzewamy, że na pewno nie uda się to do końca tego roku, ale mamy nadzieję na wiosnę 2018. Budynek usługowy na Życzliwej jest już prawie wykończony, więc miejmy nadzieję, że niedługo tempo pracy na Maślickiej wzrośnie.
Witam!
Również zarezerwowałam mieszkanie w tej inwestycji. Jestem tak samo jak Państwo cały czas pełna obaw. Moje pierwsze rozmowy z Panem Piotrem miały miejsce w sierpniu 2016. Termin oddania jest stale przesuwany- najpierw miał to być czerwiec 2017, niedawno grudzień 2017 a teraz obserwując tempo prac widzę, że rzeczywiście późna wiosna 2018 to bardzo optymistyczny wariant. To moje wymarzone mieszkanie, dlatego tak długo czekam ale to przesuwanie terminów jest naprawdę niepokojące. Chciałabym się jak najszybciej wprowadzić a jak tam jadę, aby obejrzeć postępy to za każdym razem wyjeżdżam zaniepokojona Z tego co wiem kilka mieszkań zostało zakupionych za całą kwotę ale cały czas widać problemy z finansowaniem. W lipcu i we wrześniu pomimo idealnej pogody na budowie znajdowało się kilka osób i bardzo mało się działo.... Na stronie dewelopera pojawił się już termin 30.04.2018 jako termin zakończenia budowy (jeszcze do niedawna był to termin 31.12.2017). Trzeba oczywiście być dobrej myśli, ale trudno o to w tych okolicznościach...
[*][/*]witam wszystkich [*]forumowiczow [/*]dot budowy przy ul. maslickiej 166a Teren ten nalezy do innej osoby ktora niema nic wspolnego ze spolka simbud pozdrawiam
Simbud nie ma z tym nic wspolnego? Co to wszystko znaczy? Bylem zainteresowany zakupem mieszkania w tej inwestycji, ale coraz gorzej to wygląda. Naciskanie na platność calosci, gotówka, kolejne przesunięcia terminów oddania. Na budowie pracuje kilka osob, wszystko idzie bardzo powoli. Mam nadzieje, ze nie okaze się, ze za rok o tej porze bedziemy szukac prawnika do sądzenia się z deweloperem...
Drodzy Państwo!
Po naszym ostatnim spotkaniu we wrześniu z panem Piotrem zostały ściśle uzgodnione kolejne etapy budowy, które mają być zrealizowane do końca grudnia 2017 tj.:
- całkowite zamknięcie stolarką okienną
- tynki wewnętrzne
- instalacja elektryczna
- instalacja wod.-kan.
- windy
Do dnia dzisiejszego (21.12.2017), po wizji lokalnej stwierdzam, że poza szczątkową realizacją instalacji elektrycznej żadne z w/w ustaleń nie zostało zrealizowane. Podczas wizyty na budowie spotkaliśmy kierownika budowy, który nie miał żadnej wiedzy dotyczącej zakończenia poszcególnych etapów.
Myślę, że najwyższa pora na spotkanie osób, które również zakupiły mieszkania w tej inwestycji, ponoeważ sytuacja robi się mało przyjemna.
Proszę o pilny kontakt osób, które również dokonały zakupu w tej inwestycji. Pozostawiam swój numer telefonu: 795 028 548 Katarzyna
Zarzut jednego z "Gości" co własności terenu jest nieprawdziwy. Teren należy do Simbud Sp. z o.o. Choć w tym temacie proszę nie wprowadzać zamętu i niepokoju.
CZy ktos z forum zna nowy adres spolki , bo poczta wyslana wraca ,adresat nie podejmuje Zgorydziekuje
Zapraszam na spotkanie osoby zainteresowane dnia 8.01.2018 godz. 19:00 Lulu Café Galeria Dominikańska w celu omówienia zaistaniłego problemu.
Numer do kontaktu 795028548 Katarzyna Pozdrawiam i do zobaczenia!
Mogę prosić o ustalenia ze spotkania? Niestety jestem za granicą i nie mogłam uczestniczyć a zaczynam sie martwic.
Trzymam za Was kciuki. Wygląda to bardzo średnio. Brak zabezpieczenia przez fundusz powierniczy plus naciskanie na wpłaty gotówkowe wróży niestety źle.
@Magda zapraszam do kontaktu pod wskazany numer. Udzielę wszelkich informacji.
Pozdrawiam!
Dzień dobry,
ja również jestem w trakcie zakupu mieszkania w tej inwestycji. Cześć środków już przelałem. Również zaniepokojony znacznymi opóźnieniami udało mi się porozmawiać z p. Simsonem, którego spotkałem na budowie. Tak jak moi przedmówcy próbowałem zostać uspokojony, że "jest mały poślizg" ale od początku roku ma znów wszystko ruszyć pełną parą. Uzależniam od tego wpłatę kolejnej transzy. Umówiłem się na połowę lutego na "oględziny" jak wygląda postęp prac. Faktycznie kiedy byłem przed dwoma tygodniami to na budowie działo się dużo więcej niż w grudniu.
Pan Simson został mi polecony przez dwójkę moich przyjaciół, którzy kupowali od niego mieszkania gdy ten działał w poprzedniej spółce. Wiem, że też było opóźnienie w oddaniu mieszkania ale oboje sobie chwalą (choć było trochę nerwów w komunikacji).
Moja rodzina mieszka w bloku obok i po tym co się dowiedziałam, martwię się jeszcze bardziej. Budowa stoi od miesiąca. Okna zainstalowane do 1 piętra, na budowie od dawna nikogo nie było, brama wjazdowa zamknięta.Zero postępów. Termin zakonczenia budowy podany na stronie Simbud to kwiecien 2017. Mamy luty 2018 i budowe w stanie dalekim od zakonczenia. Przecież to jest skandal! To nie jest mały poślizg.
Pani Magdo prace trwają na pewno w środku. Byłem ustalać elektryke w moim mieszkaniu i widziałem prace elektryków na drugim piętrze a na parterze robione w mieszkaniach ścianki. Faktycznie okien na wyższych piętrach brak. W moim mieszkaniu również:( Wybieram się tam za dwa tygodnie ocenić postępy prac. Pozdrawiam
Wszyscy budowlańcy/deweloperzy kręcą. Przez wiele lat pracowałem w branży budowlanej i mam ograniczone zaufanie. Dla mnie to też nie jest "mały poslizg". Na bieżąco trzeba monitorować stan wykonywanych prac.
Po wizycie na Maślickiej stwierdzam, że sytuacja wygląda całkiem nieźle. Robota ruszyła do przodu. Z tego co widziałem, to jest już zrobiona kanalizacja, a na drugim piętrze robią elektrykę Po dłużej analizie, przeprowadzonych rozmowach i wniknięciu w szczegóły dotyczące budowy myślę, że możemy być spokojni tego, że budynek zostanie oddany do użytku w tym roku. Choć straciłem ostatnio dużo czasu na zbadanie sprawy z opóźnieniem budowy, jestem tym razem pozytywnie zaskoczony i nabrałem optymizmu co do dalszych postępów z budową. Myślę, że warto być cierpliwym, bo nie ma co ukrywać - cena za metr jest atrakcyjna
Mam tylko nadzieję, że koniec zimy nie będzie srogi i polecą dalej z tematem
No i jak postępują pracę? Zamierzam kupić pozdrawiam przyszłych mieszkańców
ja od cztech miesięcy staram się o polubownwne załatwienie sprawy odszkodowania z p Simsonem za poniesione straty z w związku z niedopełnieniem przez niego ubezpieczenia prowadzonej budowy .brak kontaktu .Final sprawy chyba w sadzie. pozdrawiam wszystkich chętnych zakupu mieszkan w tejiwestycji za gotowke
A ten Nadim to chyba nakręcony przez tego inwestora ,bo plecie takie głupoty ze szkoda sluchac. ok był jedej elektryk trochę się pokrecil po budowie, aleb kabla braklo i się zawinal,